Alexander Street

Adatbázis » Alexander Street

URL: http://search.alexanderstreet.com/

Megjegyzés: TESZT: 2017. április 9. - 2017. június 30.

A szolgáltató 2017. június 30-ig próbahozzáférést biztosít videó-adatbázisához, amely ezalatt a PTE egész területéről elérhető.


Az Alexander Street multidiszciplináris videó-adatbázisában több ezer órányi audiovizuális tartalom érhető el többek között a következő területekről: egészségtudomány, üzleti tudományok, irodalom, művészet, pszichológia, társadalomtudományok, természettudományok, történelem, zene, színház, táncművészet, előadóművészetek.

Az anyagok tematikusan rendezett kollekciók formájában is böngészhetőek. Ehhez a főoldalon lévő felső menüsorból a ’Disciplines’ fület kell megnyitni. A videók mellett több – főleg üzleti témájú – e-könyv is olvasható az oldalon.


Az adatbázis különlegessége, hogy angol nyelvű felirat is tartozik a legtöbb videókhoz, ami nem csak a felvétel alatt látható, hanem a képernyő jobb oldalán egy külön panelen is olvasható egészben, ami a filmmel együtt halad, így az éppen hallható szövegek előtti és utáni részeket is egyben lehet látni. A minket érdeklő szövegre kattintva az éppen lejátszott videó is odaugrik, ahol a kiválasztott rész elhangzik.


A videók megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni, a bejelentkezés automatikusan, IP cím alapján történik. Ha azonban szeretnénk lejátszási listát készíteni, vagy a vágási funkciókat elérni, és azokat elmenteni, akkor szükséges lesz létrehozni egy saját felhasználói profilt.

 

Az adatbázison belül az alábbi nagyobb, nevesített gyűjteményekhez van hozzáférés:

Hozzáférés módja: PTE előfizetésű adatbázis
Forrástípus: Teljes szövegű
Szolgáltató: Alexander Street Press
Tudományterületek és tudományágak:
  • Általános
    • Audiovizuális archívum
  • Multidiszciplináris