Bemutatkozás

Bemutatkozás

Megközelíthetőek vagyunk a főpályudvarról induló 30-as busszal (az Ifjúság úti megálló). A könyvtár az egyetem „H” szárnyának tetőterében található.

A könyvtár az 1999-ben befejeződő rekonstrukció alkalmával készült el, október 1-től működik, mint Angol-Német és Osztrák könyvtár. A korábban önállóan működő Osztrák könyvtár valamint a német és az angol tanszéki könyvtárak kerültek itt elhelyezésre. 

A főbejárat mellett található központi ruhatárban kell a táskákat és kabátokat elhelyezni. A jobboldali lifttel a 9. szintig kell felmenni, majd balra végig a folyóson a „H” szárny tetőteréig. Könyvtárunkban a kölcsönző és olvasótér nem különül el. A különböző állományrészek egymástól elkülönülve helyezkednek el. A könyvek szabadpolcon találhatók, kölcsönözhetőségük a tanárok kérésének megfelelően időlegesen korlátozott. A tananyaghoz kapcsolódó fénymásolt anyagok kartotékokban vannak elhelyezve, melyek csak helyben olvashatók. 

2014-ben az angol tanszék állománya átkerült a PTE TJ BTK-TTK Kari Szakkönyvtár állományába. Így a könyvtár nevéből is kikerült az angol megnevezés.