J.K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows

J.K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows. Bloomsbury, London, 2007, 607 oldal
ISBN: 978-0-7475-9105-4

A varázsvilág. Mondák, legendák, hősköltemények…anno. Most kalandok, katasztrófák, jóslatok, misztikus lények, sci-fi és virtuális fantasztikum. Múltból, jövőből, föld alól, távoli galaxisokból, avagy párhuzamos világokból. Mindez vajon tényleg mese habbal, vagy inkább lelkünkig ható valóság? Egy különleges út emberi mivoltunk megismerésében…?

Valamiért régóta vonzódom mindahhoz, ami kitaláció, ami csak a fejünkben létezik. Talán túlságosan is földhözragadt hétköznapjaink béklyóiból érzem a szabadulást, miközben besüppedek a kanapé párnái közé, a könyvet ölembe szorítva, időtlen időkön át habzsolva a sorokat. Persze nem értek minden szót, nem elemzem az angol nyelvtant, a mondatokat nem boncolom, de abszolút szeretek angolul olvasni, talán helyesebb, ha így írok; szeretem az eredetit olvasni.

  Hozzátartozik ehhez az is, hogy erősen a brit kultúrkörön nőttem fel, ami az angol tanulmányaimat illeti, és szép számmal sorakoznak a polcomon angol nyelvű brit regények, amelyek sorát (na persze, hogy) Jane Austen nyitotta meg, és Joanne Kathleen Rowling fantasztikus varázslósorozatának utolsó kötete zárja.

Már kétszer olvastam, de várom a harmadikat, csak hát ehhez idő kell, amikor a gyermek a mamáéknál telel vagy hasonló.

Úgy szippantott be a sztori és annak „proper English” verziója, hogy megszűnik a tér és idő. Az eredeti egyszerűen tényleg proper…, úgy varázsol el, ahogy illik.
 

 Deliné Dr. Győrmárton Rita
rendezvényszervező, alumni irodavezető

ajánlásával
Pécsi Tudományegyetem

 

Kölcsönzési információ: OPAC