Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Könyvtára minden tartalma

Forgács Zsuzsa Bruria (szerk.): Szomjas oázis. Budapest: Jaffa, 2007

Forgács Zsuzsa Bruria (szerk.): Szomjas oázis. Jaffa, Budapest, 2007, 589 oldal
ISBN: 978 963 9604 42 1

Kedvenc könyvem az első átfogó kortárs irodalmi antológia, amely rendkívül izgalmas freskót fest női szemmel a női testről. A kötet lapjain 33 kortárs magyar szerző vall megfoganásról, szülésről, születésről és vetélésről, a kislány nővé éréséről, a felnőtt nő önelfogadásáról és önmegtagadásáról, a testi és lelki betegségről és gyógyulásról, a test és lélek találkozásának és összefonódásának véget nem érő kalandjáról és talányáról. Számos kedves szerzőm szerepel a kötetben, akiknek az írásait szívesen olvasom az identitáskérdést, önismeretet közvetlenül érintő témaválasztásaik miatt.

Új e-könyv: NET! MINDENEKFELETT? : Kompetenciák a digitális univerzumban

Net! Mindenekfelett? Kompetenciák a Digitális Univerzumban. Pécs : PTE FEEK Könyvtár- és Információtudományi Intézet, 2015. 265 old.A Pécsi Tudományegyetem Könyvtár- és Információtudományi Tanszékének oktatóiból alakult kutató team, empirikus kutatáson (közel 2600 fő) alapuló, szintetizáló kötete jelent meg, mely a MEK-ből szabadon letölthető több alkalmazási formában is.

Az internet már több évtizede szerves része életünknek, mindennapjainknak. Éppen ezért indokolt feltenni azt a kérdést, hogy hogyan élünk és hogyan élünk együtt a világhálóval, ismerjük-e Neumann-galaxis „betűvetését”. Rendelkezünk-e azokkal az ismeretekkel, amelyek a világhálóval való együttélés során legalább olyan alapvetőek, mint a Gutenberg-galaxis írni-olvasni tudása, vagy éppen a számolási alapműveletekben való jártasság?

Erre a kérdésre keresi a választ a 2599 fős mintával dolgozó empirikus kutatás, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Könyvtár- és Információtudományi Intézetének csoportja végzett 2014 tavaszán. A Net! Mindenekfelett? című kötet a vizsgálat eredményeit, továbbá azok elemzéseit mutatja be, mintegy 250 ábra közzétételével, és szintetizálja az azok alapján levonható konzekvenciákat.

Ünnepi nyitva tartás a KPVK Könyvtár- és Információtudományi Tanszék könyvtárában (FEEK)

Kedves Olvasó!

Könyvtárunk 2015. december 22. és 2016. január 5. között zárva tart.

Nyitás 2016. január 6-án a szokásos 10:00-14:00 időtartamban.

 

Szeretetteljes, boldog ünnepeket kívánok!

Mészárosné Szentirányi Zita

Nyári nyitva tartás a FEEK Szakkönyvtár és Dokumentumtárban

Tisztelt Olvasó!

Könyvtárunk  2015. július 13-tól 2015. augusztus 28-ig zárva tart.

Tartalmas nyarat és jó pihenést kívánok!

Ünnepi nyitva tartás

Kedves Olvasók!

A FEEK Szakkönyvtár és Dokumentumtár december 10-11-én rendezvény miatt tart zárva.

December 17-től január 2-ig zárva leszünk, nyitás január 5-én.

Ezen időszakban a visszahozott könyveket a portán lehet hagyni.

Boldog ünnepeket és sikeres vizsgaidőszakot kívánok!

Mészárosné Szentirányi Zita könyvtáros

 

Festés a könyvtárban

Tisztelt Olvasók! A FEEK Szakkönyvtár- és Dokumentumtár 2014. október 21-22-én és az őszi szünetben október 27-31-ig technikai okok miatt zárva lesz. Megértésüket köszönöm: Mészárosné Szentirányi Zita könyvtáros

Kollégáink az Online Library 2.014 nemzetközi konferencián

A tavalyi évhez hasonlóan idén is létrejött a Library 2.014 nemzetközi konferencia (http://www.library20.com/2014 ) magyar nyelvű szekciója. A konferencia virtuális, tehát nem kell hozzá elutazni sehová. A rögzítésre is kerülő, online előadások október 8-án 13.00 és 18.30 között hallgathatók meg.

Nyári nyitva tartás

Kedves olvasó!

A FEEK könyvtár

2014.

július 7-től augusztus 25-ig

zárva tart.

A visszahozott könyvet kérem, hagyja a portán!

FEEK Könyvtár: Zárva tartás

Tisztelt Olvasók! Májusban és júniusban keddi napokon a FEEK Könyvtár továbbképzés miatt zárva lesz. Kérem szíves megértésüket. Mné Szentirányi Zita könyvtáros

Mann, Thomas: A kiválasztott. Bp.: Európa - Magyar Helikon, 1980

Mann, Thomas: A kiválasztott. Európa - Magyar Helikon, Budapest, 1980, 340 oldal
ISBN: 963 207 319 3 – Fordította: Jékely Zoltán

„Thomas Mann mindig különös érdeklődéssel fordult a mitikus történeti témák felé. A József és testvérei, a Doctor Faustus éppúgy, mint A kiválasztott egy-egy archetípus példáján próbálja a legsúlyosabb eseményeket, mondanivalókat megfogalmazni. A kiválasztott témáját Thomas Mann a Gesta Romanorumból meríti. A regény szinte változtatás nélkül követi a középkori legenda meglepő, már-már bizarr cselekményét. A hercegi testvérpár Wiligis és Sibylla bűnös szerelméből születő, a sors kegyére bízott, kitaszított gyermek férfivá serdül, s az ördögi erők kegyetlen akaratából saját anyját veszi feleségül. A kettős vérfertőzést felismerve Gregorius elképesztően súlyos vezeklést vállal. Tizenhét esztendeig él egy kopár sziklaszirthez bilincselve, jóformán minden táplálék nélkül, míg végül az éhségtől, szomjúságtól szinte mormotává zsugorodik.

Tartalom átvétel