Ungarndeutsche Kinderliteratur in Theorie und Praxis

Ungarndeutsche Kinderliteratur in Theorie und Praxis : Didaktische Handreichung für Pädagog_innen zum Unterricht der ungarndeutschen Nationalitätenkinderliteratur im Kindergarten und in der Primarstufe. Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, Pécs, 2017, 174 oldal
ISBN: 978-963-429-109-1

A német nemzetiségi gyermekirodalomról készítettek a szerkesztők egy újabb nagyon hasznos gyakorlati tanácsokat adó kézikönyvet.

A tanulmányok szerzői az ELTE, a Pázmány Péter Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem oktatói, kutatói. Elméleti összefoglalóik mellett az oktató-nevelő munka gyakorlati mesterfogásait, tanácsait nemzetiségi német óvodák és általános iskolák tanárai adják közre Pilisvörösvárról, Biatorbágyról, Rajkáról. A szerkesztők a Pécsi Tudományegyetemről és az ELTE-ről nagyon gyakorlatias módszertani segédletet szeretnének kézbe adni a magyarországi német gyermekirodalomról. Ajánljuk a könyvet a német nyelvű képzésben érintett óvodáknak, általános iskoláknak és az ott dolgozó pedagógusoknak.

 

(Tartalomjegyzék)

Kölcsönzési információ: OPAC