Katalógusaink

Katalógusaink 

  • 1997 előtt megjelent könyvek katalógusa – A hagyományos cédulakatalógusunkban a szerző/egyéb közreműködők, közreadó testület és/vagy a mű címe szerint egyetlen betűrendben lehet keresni.
  • Sorozati katalógus (1997-ig) – Az egyes művek sorozati címe alapján összeállított katalógus
  • Az Egyetemes Tizedes Osztályozás- szerinti szakkatalógus (1997-ig) a műveket tárgyuk szerint csoportosítva
  • Irodalmi analitikus katalógus (1997-ig) A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár által szépirodalmi alkotókról és egyes műveikről szóló írásokat (monográfiák, tanulmányok, kritikák, verselemzések) a jelentős (főként klasszikus szerzők) színházi előadások és filmbemutatók kritikáit összegyűjtő és azt betűrendben feltáró katalógus. 

Ha cédulakatalógusban keres:

  • A könyvek kikéréséhez írja ki a könyv adatai mellett a cédula bal fölső sarkán található „jelzet”-et (mely a könyv helyét jelzi) ill. a jobb fölső sarokban található leltári számot.
  • Soha ne vegyen ki cédulát a katalógusfiókból! Ha gondja van a cédula tartalmával, akkor vagy a könyvtárost hívja oda, vagy az egész fiókot vigye a könyvtároshoz.

1997-ben áttértünk az elektronikus katalógus használatára ezért az új könyveinkről ott érdemes tájékozódni.
Az elektronikus katalógusban egy keresőfelületen tájékozódhatunk a szerző, cím, kiadó, tárgyszó, ETO, és kiadó szerinti kereséssel.
 Az új adatok beépítésével párhuzamosan folyik a régi könyvek retrospektív feldolgozása, ezeket mindenképp érdemes megnézni a cédulakatalógusban is.

2015 szeptemberétől, az elektronikus katalógusban külön lelőhely megnevezéssel szerepel a szabadpolcos, a raktári és a tankönyves állomány.