Bemutatkozás, történet

1995 óta működik Egyetemünk Állam- és Jogtudományi Karán a Nemzetközi- és Európajogi Tanszék keretében az Európai Dokumentációs Központ.
Az Európai Közösségek Hivatalos Kiadványainak Hivatala Bruhács János professzor kérésére 1992 óta küldi meghatározott tárgykörű és angol nyelvű kiadványait térítésmentesen a Központnak. A gyűjtemény az első három évben az Egyetemi Könyvtárban nyert elhelyezést. Gondozását Ádám Antalné jogi szaktájékoztató vállalta, Bárdi Ilona segítségével. Az Európai Dokumentációs Központi státus megszerzése és a gyűjtemény rendszerezése Ádám Antalné munkájának eredménye.

Kengyel Miklós dékán adott helyet a Jogi Karon az európai uniós tájékoztatás szempontjából igen jelentős kiadványoknak. Segítségével megteremtődtek a korszerű működéshez szükséges könyvtári feltételek is. Tempus és Phare pályázatokból értékes külföldi szakirodalmat, számítógépeket és fénymásolót szerezhettünk be. A működőképesség előmozdítása érdekében a Jogi Kar 1998-ban státuszt biztosított főállású EU könyvtárosnak, Szomor Ildikó személyében. 
Szomor Ildikó távozása után, 2001 szeptemberében, a könyvtári munkakört Saághy Ferencné kapta meg. 2003 augusztusa óta az európajogi szakreferensi feladatot Karoliny Eszter látta el.
Az Európai Dokumentációs Központ 2004 decemberétől tagja volt a European Information Association-nek. Az EIA az Európai Unióval kapcsolatos információt szolgáltató szervezetek nemzetközi szövetsége volt, mely a 2012. év végén szűnt meg.

Az EDK 2010 nyarán a Benedek Ferenc Jogtudományi és Közgazdaságtudományi Szakkönyvtárral együtt a Pécs – Európa Kulturális Fővárosa 2010 program keretében felépült Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontba költözött, mely 2010. október 25-én nyitotta meg kapuit. Az új helyszínen az EDK tágasabb, jobb technikai felszereltségű és a nyilvánosság számára könnyebben hozzáférhető helyen nyújthatja szolgáltatásait.
Az Eurojust hágai könyvtárának könyvtárvezetői feladatait megpályázó és a megbízatást elnyerő Karoliny Eszter helyére 2012. január 1-jétől Füzes Barnabás került.