Könyvadomány az ammani egyetemi könyvtárnak

„A 2018. évre betervezett és a HÁTKULT által jóváhagyott „Magyar Sarok” ünnepélyes megnyitására került sor december 9-én az ammani University of Jordan központi könyvtárában, melyet Dr. Tüske László professzor, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, Dr. Abdel-Karim Al-Qudah rektor és Czibere Csaba nagykövet nyitott meg.
A könyvsarok feltöltéséhez a KKM Bánffy Miklós Szakkönyvtár, az Országos Széchényi Könyvtár, a gödöllői Szent István Egyetem könyvtára, és a Pécsi Tudományegyetem könyvtára járult hozzá könyvadományaival.
A több mint 200 könyvvel induló gyűjtemény a könyvtár egyik központi helyén kap végleges helyet, mely a katalogizálás után is egyben marad.
A megnyitó után Dr. Tüske László főigazgató tartott előadást a magyar orientalisztika kérdéseiről, melyen az egyetem vezetősége, diákjai, a Magyarországon Végzettek Klubjának képviselője és az Ammanban tanuló magyar ösztöndíjasok vettek részt.
Köszönjük a Bánffy Miklós Szakkönyvtár igazgatójának, Biczó Krisztinának és munkatársainak, az OSZK főigazgatójának, dr Tüske Lászlónak, a SZIE és PTE könyvtárainak hathatós segítségét a Magyar Sarok kialakításában.


Az Al-Rai napilap arab ny. tudósítása:
https://bit.ly/2Ca2dmY