Web of Science: használatsegítő online előadás-sorozat

Március 12-től folytatódik a Web of Science hivatkozási adatbázis, valamint a hozzá kapcsolódó kutatási eszközök használatát bemutató 45-60 perces, magyar nyelvű online tréningsorozat.

 

  • Fedezze fel, hogy az ingyenes Kopernio kiegészítő hogyan egyszerűsíti a teljes szövegek keresését és megjelenítését intézményi előfizetésekben és a nyílt hozzáférésű forrásokban

2019. március 12. (kedd) - 9.00


Ezen rövid webinárium keretein belül bemutatjuk, hogy az ingyenesen a böngészőbe telepíthető Kopernio kiegészítő hogyan teszi lehetővé, hogy egy kattintással hozzáférjen a teljes szövegekhez egyenesen a Web of Scienceből. A Kopernio automatikusan keresi a könyvtári előfizetéseket, pre-print szervereket valamint intézményi repozitóriumokat.

Regisztráció

***

 

 

  • Az idézeteket nemcsak számolhatjuk! Fedezze fel az érdekes tanulmányokat az idézetek követésével!

2019. március 13. (szerda) - 9.00

 

A Web of Science 1.5 milliárd hivatkozást tartalmaz, amely egyszerűen kereshető és felhasználható új ötletek generálására. Ezen rövid webináriumban egy konkrét téma segítségével bemutatjuk, hogy a Web of Science idézettségi hálózata hogyan teszi lehetővé a meghatározó kutatások feltárását.

Regisztráció

***

 

 

  • Bibliometriai elemzések az InCites segítségével

2019. március 19. (kedd) - 9.00


Hol tartunk ma a többi intézményhez képest? Melyek az erős oldalaink? Mely tudományterületek/együttműködések lehetnek gyümölcsözőek a jövőben? Mely folyóiratokban érnek el jobb eredményt a cikkeink? Kik finanszírozzák a kutatásainkat és milyen források lehetnek érdekesek a jövőben? Ezekre a kérdésekre fogjuk keresni a választ az InCites bibliometriai elemző eszközzel.

Regisztráció