Hírek

Szakirodalom gyűjtés

 Vizsgafelkészülés, szakirodalom gyűjtés? Idén máshogy fogom csinálni!

 

Szóval megfogadtad, hogy idén máshogy fogod csinálni? Búcsút akarsz mondani az idegeskedésnek, a gyomorgörcsnek? Nem az utolsó, vagy az utolsó utáni pillanatban állsz neki szakirodalmat gyűjteni a beadandóhoz vagy a szakdolgozathoz? Íme, nyolc segítő kérdés és válasz az első lépésekhez!

nyitva tartás vizsgaidőszakban

Nyitva tartás vizsgaidőszakban (május 10-től):

hétfőtől csütörtökig: 10:00-től 16:00-ig
pénteken: 10:00-től 13:00-ig

A PTE ETK Szombathelyi Képzési Központ Könyvtárának új nyitva tartása

A PTE ETK Szombathelyi Képzési Központ Könyvtárának új nyitva tartása

2015. szeptember 1-től:

hétfő

1000 – 1600

kedd

1000 – 1600

szerda

1000 – 1800

csütörtök

1000 – 1600

péntek

1000 – 1300

 

 

ETK Könyvtár WiFi - Wireless Fidelity

forrás:http://www.broadband-expert.co.uk/blog/broadband-news/free-wifi-can-make-or-break-bookings/7716139 Örömmel értesítünk minden kedves olvasónkat, hogy mától, azaz 2012. június 7-től elérhető könyvtárunkban is a PTE WiFi szolgáltatás! Az egyetem polgárai - ETR kóddal rendelkezők - saját laptopukról, okostelefonjukról csatlakozhatnak WiFi-n keresztül az internetre.  Az eléréshez nem kell külön telepítést eszközölni a személyes eszközre, csupán a gép által érzékelt elérhető hálózatok közül a "PTE PUBLIC" nevűre kattintani, majd ezt követően a személyes EHA kóddal lehet bejelentkezni, végül egy internetböngésző megnyitásával már szöfölhetünk is az interneten!

Sándor János és Ádány Róza: Biostatisztika

A kiadvány a Medicina kiadó gondozásában 2011-ben a TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0054 program keretében jelent meg, kizárólag elektronikus tananyagként. Megtalálhatjuk PTE ETK honlapján.

Már elérhetőek az elektronikus tananyagfejlesztés projekt első produktumai az interneten

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés, különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) képzésekre” című pályázati felhívásra a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Medicina Könyvkiadó Zrt. Közös pályázatot nyújtott be.

Webes szakirodalmi segédlet

A Tételes Egészségügyi Adattár (TEA) használata

Szakdolgozathoz, beadandó készítésekor alátámaszthatjuk érveinket, hipotéziseinket pontos statisztikai adatok megadásával.

 A statisztikai évkönyvekben, csak általános adatokat találhatunk a betegségekre, orvosi beavatkozásokra vonatkozóan. Az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet (ESKI) módszertani kutatásokat, kutatást támogató tevékenységeket végez, ennek megfelelően egészségügyi dolgozók, informatikai szakemberek adják tudásukat, olyan megbízható adatbázisok háttereként, mint az általunk bemutatott friss, még fejlesztési stádiumában lévő TEA Adattár.

Dr. Széll Kálmán könyvbemutatója a Cafe Freiben

„Egy öreg sebésznek egy egész temető van a szívében, amit időnként meglátogat. […] Hit nélkül nincs gyógyítás. A természet gyógyít, az orvos kezel. Az orvosok társadalmi megbecsülésének romlásában az orvosok is hibásak.” A nagy sikerre való tekintettel, immár második alkalommal találkozhattak Szombathelyen az olvasók Dr. Széll Kálmánnal, az Erőméz című könyv írójával. A dedikálással egybekötött, jó hangulatú könyvbemutatót a Cafe Frei és a Líra Könyváruház közösen szervezte.

Üdvözöljük megújult honlapunkon

Üdvözöljük a
Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ Könyvtára
megújult honlapján.

Részletes információkat (elérhetőségek, nyitva tartás, etc.) az
„Általános információk” menü pont alatt találhat.

Könyvtárunkkal kapcsolatosan a jövőben itt olvashat friss híreket.