Könyvajánló

Kiadó:
Animus
ISBN:
978-963-324-058-8
Kiadás éve:
2012
Mű a katalógusban:

A tetovált lány : Millennium-trilógia 1.

Power. Betölt. Böngésző. Katt. És a világ megváltozik körülötted. A nullákból és egyesek-ből álló univerzum a rabjává tesz. Hiszen már Te sem tudnál elképzelni egyetlen napot sem az okostelefonod, a laptopod és az internet nélkül. Ám valaki a szolgálatába tudja állítani ezt a világot, és hóna alatt egy laptoppal fényt tud deríteni bűntényekre, összeesküvésekre, korrupcióra. Ez a személy pedig Lisbeth. Egy rossz sorsú, agresszív családból származó fiatal lány, aki rájön, olyan képességekkel rendelkezik, amivel befolyásolni tudja a saját és mások életét. Az információ hatalom. Lisbeth pedig könnyen és gyorsan hozzá tud férni bármilyen féltve őrzött információhoz. Ez pedig hatalmat ad a kezébe, amivel tud is élni. És ezáltal az egész életét képes megváltoztatni.Egervári Dóra egyetemi tanársegéd, PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar, Könyvtár- és Információtudományi Intézet A fiatal lány hányattatott sorsa akkor veszi a legnagyobb fordulatot, amikor megismerke-dik Mikaellel, akivel közös kutatásba kezdenek egy svéd milliárdos elveszett unokahúga után. A rejtély első látásra megoldhatatlannak tűnik, hiszen az eset 40 évvel ezelőtt tör-tént. Lisbeth és Mikael számára azonban nincs lehetetlen.

A regényből megismerhetjük a legmodernebb technikai újításokat, az informatika legna-gyobb kihívásait, illetve lehetőségeit rejtő világot, amelyet mi, átlag feszhasználók csupán karcolgatunk. Lisbeth azonban profi, mélyre ás, szálakat bogoz, összefüggéseket talál, ta-lányokat old meg. Ezzel viszont ellenségeket szerez, akik az életét is veszélyeztetik.

A regény addiktív lehet azok számára, akiket érdekel az informatika, illetve az összees-küvés elméletek.

A könyvajánló a PTE Egyetemi Könyvtára által a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban 2014. november 19-én szerda, 15 órakor megnyílt "MindenKép(p)en Olvasunk!" című olvasást népszerűsítő fotókiállításra készült!

(Forrás: Egervári Dóra egyetemi tanársegéd, PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar, Könyvtár- és Információtudományi Intézet)