Múzeumok éjszakája

Múzeumok Éjszakája 2015

  

Az eseményen készült fotók ide kattintva érhetők el (Facebook galéria)

 • Kik azok a britek? Utazás múlt és jelen között
 • Állandó kiállítás:

  • A Klimo Könyvtár története
  • A nyomdászat története a 15. és 19. század között

  Klimo Könyvtár kiállításai 16.00 és 24.00 óra között minden egész órában – kizárólag idegenvezetéssel – tekinthetők meg. (Az utolsó tárlatvezetés 23.00 órakor indul.)

  A Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény állandó kiállítása 16.00 és 24.00 óra között folyamatosan látogatható.

  Programok:

  • 17.00 – 18.00 – Ötórai teázás (tea és levendulás teasütemény kóstolás)
  • 17.00 – 19.00 – INTU együttes zenél
  • 19.00 – 19.30 – Sári B. László Angol humor – filmen c. előadása
  • 20.00 – 21.00 – Lenthár Balázs előadó zenél

  A rendezvény ideje alatt bajuszkészítéssel, korona díszítéssel, a 80 nap alatt a Föld körül regény szereplők ruháinak - indiai szári, angol viselet, cilinder - felpróbálásával, gyógynövényes erszényt készítő foglalkozással és játékos feladatokkal várjuk a gyermekes családokat.

  A kiállítások és a programok látogatása ingyenes!

  A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

  Múzeumok Éjszakája 2015 by Slidely Slideshow

   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

   

  Múzeumok Éjszakája 2014

    

  Klimo Könyvtár

  Új időszaki kiállítások:

  Múzeumok Éjszakáján Magyarország első nyilvános, 240 éve alapított könyvtárában kalauzoljuk végig az érdeklődőket. Az óránként induló tárlatvezetések során megtekinthetik az április végén nyílt Skandináviát bemutató tárlatunkat, ahol régi térképek, metszetek, könyvek és különböző személyes tárgyak segítségével elevenedik meg a skandináv kulturális sokszínűség. A Klimo Könyvtár alapításának 240. évfordulója alkalmából nyílt Klimo-gyűjtemény kuriózumait, kódexeit és egyedi kéziratait bemutató kiállításunkat is részletesen megismerhetik. A Szepesy-teremben Koller József pécsi nagyprépost, püspöki könyvtárőr íróasztala is megelevenedik.

  A rendezvény ideje alatt rúnaírással, vikingjelmez próbával és fotózással, vikingöltöztetéssel, könyvkészítéssel, színezéssel és további meglepetésekkel várjuk a gyermekes családokat.

  Skandinávia kiállításunkhoz kapcsolódóan vikinghajó-modell készítő pályázatot hirdettünk. Az eredményhirdetésre és díjátadásra a Múzeumok Éjszakáján 18.45-kor kerül sor a Klimo Könyvtár Hártyatermében. A díjátadó után lehetőség lesz megtekinteni a beérkezett pályaműveket.

  Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény

  17.00–24.00 óráig folyamatosan látogatható kiállítás. Pécs város felsőoktatásának története az 1367-es középkori egyetemtől a mai Pécsi Tudományegyetemig. A kiállított tárgyak, dokumentumok mellett interaktív játékok, feladatok is várják a látogatókat.

  Nyitva tartás: 2014. június 21. 17.00–24.00 óráig (Az utolsó tárlatvezetés 23.00 órakor indul)

   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

   

  Múzeumok Éjszakája 2013

    

  Klimo Könyvtár

  Magyarország első nagy nyilvános könyvtárában kalauzoljuk végig a látogatókat. Tárlatvezetések 16.00 és 24.00 között, minden egész órában. (Utolsó vezetés 23.00)

  Új időszaki kiállítás: „Oltalmad alá futunk, Istennek szent Anyja.” A Mária-tisztelet kialakulásának történeti hagyományai – 300 éves a Máriagyűdi Kegyszobor Állandó kiállítás: A nyomdászat története a 15. és 19. század között

  További programok:

  • 16.00–21.30 Kreatív gyermekfoglalkozások – könyvkészítés, nyomdázás, kódexszínezés
  • 18.00–19.00 Egyházi énekek – Janus Pannonius Gimnázium Kamarakórusának előadása
  • 19.00–20.00 Mária-kultusz a Pécsi Egyházmegyében – Lantosné dr. Imre Mária előadása

  Egyetemtörténeti Gyűjtemény

  16.00-24.00 Folyamatosan látogatható kiállítás. Pécs város felsőoktatásának története az 1367-es középkori egyetemtől a mai Pécsi Tudományegyetemig. A kiállított tárgyak, dokumentumok mellett interaktív játékok, feladatok is várják a látogatókat.

   

  A Múzeumok Éjszakáján készített képeket itt tekinthetik meg (Facebook-album)

  Az eseményről készített cikk ide kattintva érhető el.

  Trackback link: