Tanulás és zene: Spotify lista tanuláshoz

nyitókép

A vizsgaidőszak kellős közepén vagyunk, ezért szeretnénk támogatni és biztatni a hallgatókat ebben a nehéz időszakban is. Ennek érdekében összeállítottunk számukra egy pihentető, tanulást segítő zeneválogatást.

Számos kutatás készült már arról, hogy miért is fontos és milyen hatása van a zenének, de a legújabb kutatások szerint a zenehallgatás a koncentrációs és logikai képességeket is fejleszti.

Létezik egy Mozart-hatás nevű jelenség, amelyről legelőször Frances H. Rauscher, az amerikai Wisconsin Oshkosh Egyetem idegtudósa számolt be. A kutatás során a diákok egyik felének Mozart-szonátákat kellett hallgatnia 10 percen keresztül, majd utána logikai feladatokat kellett megoldaniuk. A kutatásból kiderült, hogy a feladat előtt zenét hallgató diákok lényegesen jobban teljesítettek, mint azok a társaik, akik nem hallgattak zenét.

 A tanulás sikerében sok tényező játszik szerepet, és a zene mellett számos más módszerrel is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az agyunk könnyebben befogadja a megtanulandó hatalmas információ mennyiséget.

 

A zenék mellett néhány jó tanáccsal is szeretnénk hozzájárulni a sikeres vizsgaidőszakhoz:

  • -   Igyekezzünk legalább 45 percenként felkelni és valami más tevékenységet folytatni.
  • -   A helyiség, ahol tanulunk, inkább hűvösebb legyen.
  • -  Törekedjünk arra, hogy különválasszuk a tanulásra és a pihenésre szánt időt.
  • -   Amikor tanulunk, csak a tanulásra koncentráljunk, és amikor pihenünk, kerüljük a tananyag gyors átnézését.
  • -   A tea és a kávé fogyasztása mellett ügyeljünk a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásra is.

Sikeres felkészülést és jó zenehallgatást kívánunk!Trackback link: