Könyvtárközi kölcsönzés

A könyvtárunk állományában nem található dokumentumok más könyvtárakból való beszerzését vállaljuk.

Kérjük, könyvtárközi igénye előtt online katalógusunk segítségével ellenőrizze, hogy a keresett dokumentum megtalálható-e könyvtárunkban.

Könyvtárközi kölcsönzési igényét (másolatra vagy könyvre) a könyvtárban külön kérőlapon vagy e-mailben (Ollé-Pataki Sárának: olle-pataki.sara@lib.pte.hu) adhatja le.

A kérőlapon a kért mű valamennyi rendelkezésre álló adatát fel kell tüntetni, a dokumentum pontos beazonosítása végett. A dokumentum eredetiben vagy másolatban érkezhet.

A könyvtárközi kölcsönzést csak regisztrált olvasóink vehetik igénybe. A PTE polgárainak (főállású oktatók, dolgozók és a hallgatók) a postaköltség ingyenes, egyéb olvasóinknak térítéses.
Amennyiben az olvasó a dokumentumot (könyv egy része, folyóiratcikk) másolat formájában igényelte meg, a másolat elkészítésének díja a kérőt terheli, melyet a küldő könyvtár díjszabásaihoz mérten kell megfizetnie.

Várakozási idő átlagosan: 1-2 hét.

A kölcsönzés határidejét a küldő könyvtár határozza meg. Ez általában 2-4 hét, de előfordul, hogy a könyv csak néhány napig áll rendelkezésre. Az olvasónak kötelessége a vele írásban közölt határidőre a dokumentumot visszaszolgáltatni. Amennyiben az olvasó a megadott határidőre nem szolgáltatja vissza a könyvet, könyvtárunk 100 Ft / dokumentum / nap késedelmi díjat számít fel.

Letöltés:

[.pdf] Könyvtárközi kérőlap - KÖNYV
[.pdf] Könyvtárközi kérőlap - TANULMÁNY / FOLYÓIRATCIKK