Web of Science + Citation Connection

Adatbázis » Web of Science + Citation Connection

URL: http://webofknowledge.com/UA

 Read in English below

 

A Web of Science (WoS) a világon a legismertebb és legjobban használt hivatkozási, illetve bibliográfiai adatbázis. Multidiszciplináris anyagai minden tudományterületre kiterjednek. Lehetővé teszi a tudománymetriai méréseket és a szerzői hivatkozások feltárását. 

A Web of Science három főbb területe: Arts & Humanities Citation Index (bölcsészet és művészet), Science Citation Index Expanded (természet és műszaki tudomány), Social Sciences Citation Index (társadalomtudomány).

A fentieken túl 2019-től a Citation Connection kiegészítő több csomaggal (pl. Book Citation Index, Conference Proceedings Citation Index, Data Citation Index) kibővítve tartalmazza a regionális kiadványokat, szabványokat, szakterületi hivatkozási adatbázisokat is. Összesen 33 millió kiadvány 1,3 milliárd hivatkozását dolgozza fel.

Itt található magyarázó segédlet az adatbázishoz.

További magyar nyelvű ismertetők, segédletek, információk, valamint a Web of Knowledge újdonságok olvashatóak az adatbázis magyar nyelvű honlapján.

  Otthoni elérés: 

Az Egyetem területén megnyitva az oldalt, regisztrálni kell egy felhasználói fiókot, aminek adataival ezután otthonról is be lehet jelentkezni az adatbázisba.

Ennek lépései:

1. A http://webofknowledge.com oldalon a jobb felső sarokban lévő 'Sign in', majd a 'Register' gombra kattintva regisztráljunk az oldalra.

2. Az emailcím és a jelszó megerősítése után a regisztráció sikeresnek minősül, így lehetővé válik az otthoni elérés.

3. Otthoni használatkor az oldalon a 'Registered Users Sign In' mezőbe kell beírni az adatokat.

Megjegyzés: Az elérés 6 hónapig érvényes, ez idő alatt vagy utána be kell lépni az egyetemi hálózaton keresztül is a meghosszabbítás miatt; minden egyes belépéskor újrakezdődik a 6 hónap számolása.

 

 

 Web of Science

Web of Science (WoS) is the world's best-known and best used reference and bibliographic database. Its multidisciplinary materials cover all disciplines. It allows to measure the science metrics and discover the author references.

The three major areas of Web of Science: Arts & Humanities Citation Index, Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index.

In addition to the above, from 2019, the Citation Connection adds multiple packages (such as the Book Citation Index, Conference Proceedings Citation Index, Data Citation Index) to include regional publications, standards, and specialized reference databases.

A reference guide to the database can be found here.


 Remote access:

A user account must be registered in university network (IP address), which can be used remotely.

The steps are the following:

1. On the http://webofknowledge.com page, sign up for the page by clicking the 'Sign in' button in the top right corner and then clicking 'Register'.


2. After confirming the email address and the password, the registration is considered successful, enabling remote access.

3. For remote use, enter the data in the 'Registered Users Sign In' field on the page.

Note: Access is valid for 6 months, during or after this period, you must also enter the university network for extension; the 6-month countdown will resume at each entry.
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Web of Science: használatsegítő online előadás-sorozat (magyar)

 

Áprilisban is folytatódik a Web of Science hivatkozási adatbázis, valamint a hozzá kapcsolódó kutatási eszközök használatát bemutató 45-60 perces online tréningsorozat.

 

A ResearcherID átkerül a Publonsra

Kedd, 2019. április 2. - 9.00

Szeretné egyszerűbben felmutatni, milyen hatással van a tudományterületére? Győződjön meg róla, hogyan gyűjtheti össze egy helyre a tudományos publikációkat, az idézeteket, az elbírálásokat és a szerkesztői munkát, elősegítve ezzel a kutatásra gyakorolt hatásának láthatóvá tételét.

Regisztráció

 

Hol publikáljak? Az impakt faktor megértése

Szerda, 2019. április 3. – 9.00

Szeretné javítani a publikálási stratégiáját megbízható adatokkal a folyóiratokról? Ismerje meg, hogyan használjuk a legfrissebb Journal Citation reports funkciókat, a Journal Impact Factor és egyéb metrikák megértéséhez a természettudományok és társadalomtudományok területén megtalálható többezer folyóiratra.

Regisztráció

 

Emerging Sources Citation Index és Citation Connection a Web of Science-ben

Szerda, 2019. április 10. - 9.00


Mit jelent az Emerging Sources Citation Index és miben különbözik a Citation Connection-től? Megtudhatják, milyen forrásokat tartalmaz a Web of Science platform és hogyan segítik ezek a források a tudományos irodalom feltérképezését az egyes témákban.

Regisztráció

 

Régebbi előadások:

 

Fedezze fel, hogy az ingyenes Kopernio kiegészítő hogyan egyszerűsíti a teljes szövegek keresését és megjelenítését intézményi előfizetésekben és a nyílt hozzáférésű forrásokban

Kedd, 2019. március 12. - 9.00


Ezen rövid webinárium keretein belül bemutatjuk, hogy az ingyenesen a böngészőbe telepíthető Kopernio kiegészítő hogyan teszi lehetővé, hogy egy kattintással hozzáférjen a teljes szövegekhez egyenesen a Web of Science-ből. A Kopernio automatikusan keresi a könyvtári előfizetéseket, pre-print szervereket valamint intézményi repozitóriumokat.

Regisztráció: https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/k2/j.php?MTID=ta0616bbb72a0fd46af98b0a8e5d2786b

 

 

Az idézeteket nemcsak számolhatjuk! Fedezze fel az érdekes tanulmányokat az idézetek követésével!

Szerda, 2019. március 13. - 9.00

 

A Web of Science 1.5 milliárd hivatkozást tartalmaz, amely egyszerűen kereshető és felhasználható új ötletek generálására. Ezen rövid webináriumban egy konkrét téma segítségével bemutatjuk, hogy a Web of Science idézettségi hálózata hogyan teszi lehetővé a meghatározó kutatások feltárását.

Regisztráció: https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/k2/j.php?MTID=t184ef90ef22f470c83f59bb62e802456

 

 

Bibliometriai elemzések az InCites segítségével

Kedd, 2019. március 19. - 9.00


Hol tartunk ma a többi intézményhez képest? Melyek az erős oldalaink? Mely tudományterületek/együttműködések lehetnek gyümölcsözőek a jövőben? Mely folyóiratokban érnek el jobb eredményt a cikkeink? Kik finanszírozzák a kutatásainkat és milyen források lehetnek érdekesek a jövőben? Ezekre a kérdésekre fogjuk keresni a választ az InCites bibliometriai elemző eszközzel.

Regisztráció: https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/k2/j.php?MTID=t91c70523b9ed82fa856b19431633010e

 

Hozzáférés módja: EISZ alapprogram
Forrástípus: Referáló
Szolgáltató: Clarivate Analytics
Tudományterületek és tudományágak:
  • Multidiszciplináris