Szolgáltatások

Szolgáltatásaink: helyben olvasás, kölcsönzés, gyors- és szaktájékoztatás, fekete-fehér fénymásolás, szkennelés, nyomtatás fájlból, könyvtárközi kölcsönzés (utóbbi hétfőtől-csütörtökig 8-15 óráig, pénteken 8-13 óráig.) Nyitva tartás

 

  Kölcsönözhető kötetek száma Kölcsönzési határidő Hosszabbítás
PTE oktatói 20 8 hónap 4 x 1 hónap
PTE hallgatói 10 1 hónap 1 x 1 hónap
Egyéb olvasók 10 1 hónap 1 x 1 hónap

Az olvasótermi ülőhelyek száma: 70. (Ebből internetezésre alkalmas: 23)

Hagyományos cédulakatalógusainkat (betűrendes leíró, ETO szakkatalógus, sorozati katalógus) 1997. október 31-én zártuk le. Használatuk a könyvtár fenti időpont előtt beszerzett állományának keresésére továbbra is biztosított és szükséges.

Az elektronikus katalógus építését 1997. november 1-jétől kezdtük meg. A feldolgozáshoz a Pécsi Tudományegyetem Központi Könyvtárának szerverét és Corvina rendszerét használjuk, dokumentumaink adatai az egyetemi könyvtári közös adatbázisba kerülnek, így olvasóink egyetlen keresőkérdéssel az Egyetemi Könyvtár hálózatának teljes állományáról tájékozódhatnak.

Számítógépeink: olvasóink 23 internetezésre és általános használatra is alkalmas PC-t használhatnak. Ezenkívül 3 gépen csak a számítógépes katalógusban tájékozódhatnak látogatóink. Szükség esetén adatbázis használati és könyvtárhasználati bevezető előadásokat tartunk.

A tájékozódáshoz a Központi Könyvtár hálózatos adatbázisait és a könyvtár szabványgyűjteményének elektronikus katalógusát és a szakdolgozatok katalógusát használjuk.

  • Szabványtár: 31.200 szabvány
  • Katalógusok:
    • számítógépes, on-line 1997. november 1-től (retrospektív feldolgozás folyamatban): OPAC
    • cédulakatalógus 1997 október 31-ig: betűrendes szerzői és címkatalógus
  • Kölcsönzés, hosszabbítás: 2003. szeptembertől számítógépen is
  • Előjegyzés: e-mailen és telefonon is
  • Adatbázisok: http://www.pte.lib.hu középső menüposzlopának Elektronikus könyvtár cím alatt felsorolt menüpontjai
UMFT