Feliratkozás a hírlevelünkre | Hírlevél | 2013. szeptember A hírlevél archívumának megtekintése.
Kérjük, hogy ne továbbítsa hírlevelünket, mert elveszhet az eredeti html formázás,
amely azzal is járhat, hogy a weblinkek nem működnek.
Hírleveleink változatlan formában a hírlevél archívumban tekinthetők meg:
http://www.lib.pte.hu/sites/docs/ek-hirlevel/2013-09-09.html


Nyitva tartás (Tudásközpont)

2013. szeptember 2-től a Tudásközpont a szokásos nyitva tartással várja olvasóit: http://www.lib.pte.hu/kk/nyitva-tartas

Beiratkozás - változás

A pécsi könyvtárak 2013. szeptemberétől lehetővé teszik, hogy a diákok az új típusú plasztikkártyás diákigazolványt használják olvasójegyként. Az olvasójegy száma a diákigazolvány kártyaszáma, ami a fénykép felett, a jobb felső sarokban látható. Azok az első évesek, akiknek még nem érkezett meg a diákigazolványuk, ideiglenes olvasójegyet kapnak, mely két hónapig lesz érvényes az egész könyvtári hálózatban.

Szolgáltatás - Folyóirat lelőhelyjegyzék

Ezen az oldalon a Dél-Dunántúli Régió (Baranya, Somogy, Tolna megye) könyvtáraiban 2010 után előfizetett folyóiratok lelőhelyét tudja megtekinteni: http://flel.lib.pte.hu/belfoldi. A honlap bal oldalán található az "az összes belföldi folyóirat" vagy az "összes külföldi folyóirat" a régió összes könyvtárába aktuálisan járó folyóiratok lelőhelyéről ad tájékoztatást. Ahol "katalógus" megjelölés is található, ott további információt kaphat a folyóirat teljes szövegű hozzáféréséről; a folyóirat honlapjáról; esetleg repertórium adatokról. A lelőhelyjegyzéket folyamatosan frissítjük.

Esemény - kiállítás

2013. szeptember 3 - szeptember 30-ig: a Magyar Nemzeti Galéria "Hősök, királyok, szentek" című tárlatának "Az Alaptörvény illusztrációi" vándorkiállítás ingyenesen megtekinthető a Tudásközpontban. URL: http://www.lib.pte.hu/vandorkiallitas-az-alaptorveny-illusztracioi

Esemény - jótékonysági rendezvénysorozat

2013. szeptember 5-én zajlott le a Meseszép – jótékonysági rendezvénysorozat sajtótájékoztatója a Tudásközpont Körbirodalom Gyerekkönyvtárban. Video: http://www.lib.pte.hu/ek/pte-meseszep-kampany-sajtotajekoztato. A PTE Marketing Osztálya által szervezett rendezvénysorozat a meseolvasás fontosságára hívja fel a figyelmet. A kampányhoza Pécsi Tudományegyetemhez kötődő ismert személyiségek adják arcukat. Részletes leírás itt található: http://www.pte.hu/esemeny/2013/9/19. A rendezvényhez kapcsolódik a Meseszép című táncest szeptember 19-én, 17.30-kor a Kodály Központban.

Esemény - képátadó

2013. szeptember 26. csütörtök 17.00 óra: Székely Imre, Kanadában élő képzőművész "Köszönet Pécs" című alkotását a Tudásközpontnak adományozta a Cinke program (http://cinke.origo-haz.hu/) közreműködésével. A kép ünnepélyes átadására a Tudásközpont Aulájában kerül sor.

Oktatás és kutatástámogatás

Felhívjuk a figyelmet a honlapunkon található oktatást és kutatást segítő e-könyves gyűjteményünkre, mely szabadon olvasható, nyomtatható és letölthető: http://www.lib.pte.hu/ek/e-konyvek. Honlapunkon található a "Directory of Open Access Books" és a "Directory of Open Access Journals" repozitóriumgyűtemények is, az alábbi elérhetőségen: http://www.lib.pte.hu/adatbazis?dbstype=all.

Kiállítás - vitrin

2013. szeptember 9-től: "1939. szeptember 1-jén tört ki a 2.világháború" - könyvkiállítás a Tudásközpont 0. szintjén található vitrinben. A második világháború az emberiség történetének legnagyobb és legtöbb halálos áldozattal járó fegyveres konfliktusa volt, amely az egész emberiség 20. századi sorsát meghatározta. Érthető, hogy napjainkban is élénk érdeklődés tapasztalható a szakmabeliek és a laikusok körében is a világháború eseményei iránt. Könyvkiállításunkkal erre a tragikus eseményre hívjuk fel a figyelmet.

Játék: könyvtári KVÍZ (2013/szeptember)

Honlapunkon megjelent a szeptemberi KVÍZ játékunk: http://kviz.tudaskozpont-pecs.hu/, amely könyvkiállításunkhoz hasonlóan a 2. világháborúval foglalkozik. Kvízünkkel havonta jelentkezünk, változatos témákkal. Játékaink a totóhoz hasonlóan 13+1 kérdésből állnak, melyekre a válaszokat október 9-ig küldhetik el. A játékban regisztrációval és a nélkül is részt lehet venni. Regisztrált játékosainknak minden próbálkozás után visszajelzünk. A helyes válaszokat csak a határidő lejárta után tesszük közzé. A telitalálatokat elért regisztrált résztvevőink közül 1 szerencsés nyertesnek értékes könyvet vagy CD-t sorsolunk ki, amely a Tudásközpont 2. emeleti kölcsönzőpultjánál vehető át. Minden próbálkozónak eredményes játékot és jó szórakozást kívánunk!

Szeretettel várjuk könyvtárainkban!


7622 Pécs, Universitas u. 2/A. | Telefon (72) 501-650 | Weblap: www.lib.pte.hu
Facebook: www.facebook.com/tudaskozpont | Twitter: Twitter.com/ptelibrary