| Adatbázis |
Info |
Szolgáltató |
Hozzáférés |
Típus |
Terület, tudományág |
| 1000 év törvényei | | Wolters Kluwer | FREE | FT | Társadalomtudomány, Jogtudomány |
| A magyar nyelv nagyszótára A-Elz | | MTA Nyelvtudományi Intézete | FREE | FT | Szótárak |
| Academic Search Complete | | EBSCO | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| Adatbank - erdélyi magyar elektronikus könyvtár | | Erdélyi Magyar Adatbank Egyesület | FREE | FT | E-könyvtár |
| Agris | | FAO | FREE | RE | Természettudomány, Mezőgazdaság |
| Akadémiai Kiadó Folyóiratai | | Akadémiai Kiadó | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| Akadémiai szótárak | | Akadémiai Kiadó | PTE | FA | Szótárak |
| AMBOSS | | AMBOSS | PTE | FA | Orvostudomány |
| American Chemical Society (ACS) | | American Chemical Society | PTE | FT | Kémia |
| Arcanum Digitális Tudománytár | | Arcanum Adatbázis Kiadó Kft. | PTE | FT | Bölcsészettudomány |
| arXiv | | - | FREE | FT | Multidiszciplináris |
| Attraktor Kiadó | | Arcanum Adatbázis Kiadó Kft. | PTE | FT | Bölcsészettudomány, Társadalomtudomány |
| bab.la szótárak | | bab.la | FREE | FT | Szótárak |
| Balassi Kiadó | | Arcanum Adatbázis Kiadó Kft. | PTE | FT | Bölcsészettudomány |
| BASE (Bielefeld Academic Search Engine) | | Bielefeld University Library | FREE | FT | Multidiszciplináris |
| BCE Vállalatgazdaságtan Intézet Archívuma | | Corvinus Egyetem | FREE | FT | Közgazdaságtudomány, Repozitórium |
| Bibliographia Hungarica [Demeter-gyűjtemény] | | OSZK-MEK | FREE | BI | Irodalomtudomány, Bölcsészettudomány |
| BMJ (British Medical Journal) | | BMJ | PTE | FT | Orvostudomány |
| BMJ Journals Standard | | BMJ | PTE | FT | Orvostudomány |
| Budapest képarchívum | | Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár | FREE | FT | Képarchívum |
| Budapest-bibliográfia | | Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár | FREE | BI | Történelem |
| Budapesti Gazdasági Egyetem repozitóriuma | | Budapesti Gazdasági Egyetem | FREE | BI | Multidiszciplináris, Repozitórium |
| Business Source Premier | | EBSCO | PTE | FT | Gazdaság, Közgazdaságtudomány |
| Cambridge University Press Journals Full Collection | | Cambridge University Press | PTE | FT | Bölcsészettudomány, Társadalomtudomány, Természettudomány, Multidiszciplináris, Műszaki tudomány |
| Cambridge University Press textbooks | | Cambridge University Press | TEST | FT | Multidiszciplináris |
| Cell Press Journals | | Elsevier | PTE | FT | Orvostudomány, Egészségügy, Természettudomány, Élettudomány |
| ChemRxiv | | - | FREE | FT | Kémia |
| Cochrane Library | | Wiley | PTE | FT | Orvostudomány |
| COMPASS | | EISZ Titkárság, MTA KIK | FREE | FA | Általános, Multidiszciplináris |
| Contenta | | SZTE EK | FREE | FT | Multidiszciplináris, Repozitórium |
| Corvinus Kutatások | | Corvinus Egyetem | FREE | FT | Multidiszciplináris, Repozitórium |
| DART-Europe | | Liber & UCL | FREE | FT | Multidiszciplináris |
| De Gruyter Journals - Social Sciences and Humanities Package | | De Gruyter | PTE | FT | Bölcsészettudomány, Társadalomtudomány |
| Debreceni Egyetem elektronikus Archívum (DEA) | | DEENK | FREE | FT | Multidiszciplináris, Repozitórium |
| Digitália | | PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont | FREE | FT | Általános, E-könyvtár |
| Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) | | Petőfi Irodalmi Múzeum | FREE | FT | Irodalomtudomány, Bölcsészettudomány |
| Digitális Képarchívum (OSZK) | | OSZK | FREE | FT | Képarchívum, Általános |
| Digitális Tankönyvtár | | Oktatási Hivatal | FREE | FT | Általános, Multidiszciplináris |
| Digitalizált Törvényhozási Tudástár | | Országgyűlési Könyvtár | FREE | FT | Jogtudomány, Társadalomtudomány |
| DigiVatLib | | Biblioteca Apostolica Vaticana | FREE | FT | E-könyvtár |
| DigiZeitschriften | | Digi Zeitschriften e.V. | FREE | FT | Multidiszciplináris |
| Directory of Open Access Books (DOAB) | | OAPEN Foundation | FREE | FT | Multidiszciplináris |
| Directory of Open Access Journals (DOAJ) | | Lund University Libraries | FREE | FT | Multidiszciplináris |
| E-dokumentumok (e-folyóiratok, e-könyvek) | | EBSCO | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| EBSCO adatbázisok | | EBSCO | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| Ebsco Discovery Service (EDS) | | EBSCO | PTE | FT | Általános, Multidiszciplináris |
| EconLit Fulltext | | EBSCO | PTE | FT | Közgazdaságtudomány |
| eKéPEK (PTE) | | PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont | FREE | FT | Képarchívum |
| Elektronikus folyóiratok (ÁOK) | | PTE | FREE | BI | Orvostudomány |
| Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis (EPA) | | OSZK | FREE | FT | Magyar periodikák |
| Embase | | Elsevier | PTE | FT | Orvostudomány |
| Emerald Premier eJournals | | Emerald | PTE | FT | Társadalomtudomány, Közgazdaságtudomány, Műszaki tudomány |
| EMIS - Emerging Markets Information Service | | EMIS | PTE | FA | Közgazdaságtudomány |
| EndNote Web | | Clarivate Analytics | PTE | | Hivatkozásrendező |
| EPA + HUMANUS + MATARKA közös kereső | | | FREE | BI | Katalógus |
| ERIC | | | FREE | BI | Bölcsészettudomány, Neveléstudomány, Pedagógia |
| EU Bookshop | | Európai Unió Kiadóhivatala | FREE | FT | Általános |
| EUR-Lex | | Európai Unió Kiadóhivatala | FREE | FT | Jogtudomány |
| Europeana | | Europeana Foundation | FREE | FT | Általános, E-könyvtár |
| EUROSTAT | | European Commission | FREE | FA | Statisztika |
| EUscreen - audiovizuális archívum | | Europeana Foundation | FREE | FT | Audiovizuális archívum, Európai televíziós archívum |
| Fachportal Pädagogik | | DIPF | FREE | | Pedagógia, Neveléstudomány |
| FERMI | | Associazione Italiana Studenti di Fisica | FREE | | Természettudomány |
| Fotótér | | OSZK | FREE | FT | Történelem |
| Global Health and Human Rights | | Lawyers Collective, O'Neill Institute | FREE | FT | Társadalomtudomány, Jogtudomány |
| Gondolat | | Arcanum Adatbázis Kiadó Kft. | PTE | FT | Történelem, Társadalomtudomány |
| GreenFILE | | EBSCO | PTE | RE | Természettudomány, Környezettudomány |
| Guggenheim - modern művészeti könyvek | | Solomon R. Guggenheim Museum | FREE | FT | Művészetek |
| Hangtár | | OSZK | FREE | FT | Zeneművészet |
| Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye (CompLex Jogtár) | | Wolters Kluwer | FREE | FT | Jogtudomány, Társadalomtudomány |
| HeinOnline | | William S. Hein & Co. | PTE | FT | Jogtudomány |
| Humántudományi Tanulmányok és Cikkek Adatbázisa (HUMANUS) | | OSZK | FREE | BI | Bölcsészettudomány |
| Hungaricana - Közgyűjteményi portál | | Országgyűlési Könyvtár - Budapest Főváros Levéltár - Arcanum | FREE | FT | Multidiszciplináris |
| IDEAS - közgazdasági kutatások | | Research Papers in Economics | FREE | FT | Közgazdaságtudomány |
| IEEE Electronic Library | | Institute of Electrical and Electronics Engineers | PTE | FT | Műszaki tudomány |
| IMSLP/Petrucci Music Library | | Project Petrucci LLC | FREE | FT | Zeneművészet |
| InCites Benchmarking and Analytics | | Clarivate Analytics | PTE | FA | Multidiszciplináris |
| Internet Archive | | Internet Archive | FREE | FT | Multidiszciplináris |
| Irodalmi kritikák, tanulmányok bibliográfiája | | Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár | FREE | BI | Irodalomtudomány, Bölcsészettudomány |
| IWitness - Education through Genocide Testimony | | USC Shoah Foundation | FREE | | Audiovizuális archívum, Pedagógia, Történelem |
| Jogkódex Prémium | | ORAC | PTE | FT | Jogtudomány |
| Jogtár | | Wolters Kluwer | PTE | FT | Jogtudomány |
| Journal Citation Reports (JCR) | | Clarivate Analytics | PTE | FA | Általános, Multidiszciplináris |
| Jstor (Essential Collection) | | Jstor | PTE | FT | Bölcsészettudomány, Társadalomtudomány |
| Jstor - Business & Economics Package | | Jstor | PTE | FT | Közgazdaságtudomány |
| Karger folyóiratok | | Karger | PTE | FT | Orvostudomány |
| Kémiai Biztonsági Könyvtár | | American Chemical Society / Pistoia Alliance | FREE | FA | Kémia |
| Képzőművészet Magyarországon | | Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület | FREE | FT | Művészetek |
| Kortárs magyar művészeti lexikon | | ArtPortal | FREE | FT | Művészetek |
| Közlönykereső | | Közlönykiadó | FREE | FT | Jogtudomány |
| Kronosz Kiadó | | Arcanum Adatbázis Kiadó Kft. | PTE | FT | Történelem, E-könyvtár |
| KSH - Központi Statisztikai Hivatal | | KSH | FREE | FA | Statisztika |
| KSH - Statisztikai Szemle Archívuma | | KSH | FREE | FT | Statisztika |
| L'Harmattan Open Access és Archívum | | L'Harmattan Kiadó | PTE | FT | Bölcsészettudomány, Társadalomtudomány |
| Lancet Journals | | Elsevier | PTE | FT | Orvostudomány |
| LearnTechLib | | Global U - Learning & Technology Innovation | FREE | RE | Oktatásügy, Pedagógia, Neveléstudomány |
| Library of Congress Online Catalog | | LCOC | FREE | BI | Katalógus |
| Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA) | | EBSCO | PTE | FT | Könyvtártudomány |
| Lippincott Williams & Wilkins (LWW) folyóiratok | | OVID | PTE | FT | Orvostudomány |
| Lippincott Williams & Wilkins (LWW) orvosi e-könyvek | | OVID | PTE | FT | Orvostudomány |
| Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) | | Országos Széchényi Könyvtár | FREE | FT | E-könyvtár, Általános |
| Magyar és nemzetközi cikkek (MANCI) | | KKSZ | FREE | BI | Magyar és nemzetközi cikkek bibliográfiája, Általános |
| Magyar Mezőgazdasági Bibliográfia (MABI) | | Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár | FREE | BI | Természettudomány, Mezőgazdaság |
| Magyar Nemzeti Bibliográfia (MNB) | | OSZK | FREE | BI | Magyar nemzeti bibliográfia, Általános |
| Magyar Nemzeti Levéltár online adatbázisai | | Magyar Nemzeti Levéltár | FREE | FT | Bölcsészettudomány, Történelem |
| Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) | | GYEMSZI | FREE | BI | Orvostudomány |
| Magyar Társadalomtudományok Digitális Archívuma (MTDA) | | | FREE | FT | Társadalomtudomány, Szociológia |
| Magyarország képes történelmi kronológiája | | OSZK - EHE | FREE | FT | Történelem, Bölcsészettudomány |
| MaNDA | | Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Kft. | FREE | FT | Audiovizuális archívum, Általános |
| MATARKA - Magyar folyóiratok tartalomjegyzéke | | Miskolci Egyetemi Könyvtár | FREE | BI | Magyar folyóiratok tartalomjegyzéke, Általános |
| MathSciNet | | AMS | PTE | BI | Természettudomány, Matematika |
| MediaKlikk - MTV Mediatár | | Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. | FREE | FT | Filmarchívum, Audiovizuális archívum |
| MEDLINE (OVID) | | OVID/Wolters Kluwer | PTE | RE | Orvostudomány |
| MEDLINE ÖSSZEGZŐ OLDAL | | - | | | Orvostudomány |
| MedRxiv | | - | FREE | FT | Orvostudomány |
| MERSZ e-könyvek (Magyar Elektronikus Referenciaművek Szolgáltatás) | | Akadémiai Kiadó | PTE | FT | E-könyvtár, Közgazdaságtudomány |
| N-Lex | | Európai Unió Kiadóhivatala | FREE | FT | Jogtudomány |
| Napvilág Kiadó | | Arcanum Adatbázis Kiadó Kft. | PTE | FT | Történelem, Társadalomtudomány |
| National Archives of Japan | | JACAR | FREE | FT | Bölcsészettudomány |
| Nature folyóiratok | | Springer Nature | PTE | FT | Orvostudomány, Természettudomány |
| NAVIGA Alphabet | | SUWECO | PTE | BI | Folyóirat névmutató, Multidiszciplináris |
| Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) | | Neumann Kht. | FREE | FT | Audiovizuális archívum |
| Nemzeti Jogszabálytár | | Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. | FREE | FT | Jogtudomány, Társadalomtudomány |
| Nemzeti klasszikusok kritikai kiadásai | | ELTE BTK | FREE | FT | Irodalomtudomány |
| Néprajzi Múzeum gyűjteményei | | Néprajzi Múzeum | FREE | BI | Történelem, Zeneművészet, Társadalomtudomány, Néprajz |
| Népszámlálási Digitális Adattár | | KSH Könyvtár, Arcanum Adatbázis Kft. | FREE | FT | Történelem, Társadalomtudomány, Statisztika, Szociológia |
| OpenAlex | | OurResearch | FREE | RE | Multidiszciplináris |
| Országos Dokumentum-ellátási Rendszer (ODR) | | Debreceni Egyetem, Egyetemi és Nemzeti Könyvtár | FREE | BI | Katalógus |
| Osiris Kiadó | | Arcanum Adatbázis Kiadó Kft. | PTE | FT | E-könyvtár, Bölcsészettudomány, Történelem, Társadalomtudomány |
| Oxford Art Online | | Oxford University Press | PTE | FT | Művészetek |
| Oxford Music Online (Grove Music) | | Oxford University Press | PTE | FA | Zeneművészet |
| Oxford University Press Journals - Full Collection | | Oxford University Press | PTE | FT | Bölcsészettudomány, Orvostudomány, Társadalomtudomány, Jogtudomány |
| Paris Musees Collections | | Paris Musees | FREE | FT | Művészetek |
| PEA Doktori disszertációk | | PTE EK | FREE | FT | Multidiszciplináris |
| Pedagógiai Adatbázis (PAD) | | OPKM | FREE | BI | Pedagógia, Bölcsészettudomány |
| Preprint oldalak | | - | FREE | FT | Általános |
| Project MUSE - Humanities Collection | | Johns Hopkins University Press | PTE | FT | Bölcsészettudomány |
| ProQuest Central | | ProQuest | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| PTE Műszaki és Informatikai Kar - Szakdolgozat katalógus | | PTE MIK Könyvtár | FREE | BI | Katalógus |
| PTE Műszaki és Informatikai Kari Könyvtár - Szabvány nyilvántartás | | PTE MIK Könyvtár | FREE | BI | Katalógus |
| Publication Finder (e-folyóiratok, e-könyvek) | | EBSCO | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| PubMed | | NCBI | FREE | RE | Orvostudomány |
| REAL-J folyóirat-gyűjtemény | | MTA Könyvtára | FREE | FT | Multidiszciplináris |
| Régi Ritka | | OSZK | FREE | FT | Történelem |
| Regional Business News | | EBSCO | PTE | FT | Közgazdaságtudomány |
| RePEc (Research Papers in Economics) | | - | FREE | FT | Közgazdaságtudomány |
| Repozitóriumi közös kereső | | MTA KIK | FREE | BI | Multidiszciplináris |
| Russian eLibrary | | LANY | FREE | FT | Bölcsészettudomány |
| Sage Journals Premier Package | | Sage | PTE | FT | Természettudomány, Multidiszciplináris |
| Sajtóadatbázis | | Országgyűlési Könyvtár | FREE | RE | Társadalomtudomány, Gazdaság, Politika |
| ScienceDirect | | Elsevier | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| ScienceDirect e-könyvek 1995-2012 | | Elsevier | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| ScienceDirect e-könyvek 2020 | | Elsevier | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| SciFinder Discovery Platform | | SciFinder | PTE | FA | Kémia |
| SciVal Benchmarking and Overview | | Elsevier | PTE | FA | Multidiszciplináris |
| Scopus | | Elsevier | PTE | RE | Multidiszciplináris |
| searchRxiv | | CABI | FREE | FA | Általános |
| Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívum | | USC Shoah Foundation | PTE | FT | Történelem |
| Springer Nature e-könyvek | | Springer Nature | PTE | FT | E-könyvtár, Irodalomtudomány, Pszichológia, Gazdaság, Jogtudomány, Politika, Multidiszciplináris |
| SpringerLink | | Springer Nature | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| SSRN (Social Science Research Network) | | Elsevier | FREE | FT | Társadalomtudomány |
| Statista (Campus License) | | Statista | PTE | FA | Közgazdaságtudomány, Statisztika |
| Szaktárs | | Arcanum Adatbázis Kiadó Kft. | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| Szent István Társulat | | Arcanum Adatbázis Kft. | PTE | FT | Bölcsészettudomány |
| SzocioWeb | | Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár | FREE | BI | Szociológia, Társadalomtudomány |
| Taylor and Francis Online | | Taylor and Francis | PTE | FT | Bölcsészettudomány, Orvostudomány, Társadalomtudomány, Természettudomány, Műszaki tudomány |
| Tinta Könyvkiadó – SzakKönyvTár | | Tinta Könyvkiadó | PTE | FT | Társadalomtudomány |
| Tudásközpont OPAC | | Pécsi Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont | FREE | BI | Katalógus |
| Typotex Interkönyv | | Typotex | PTE | FT | E-könyvtár |
| Ulrichsweb | | ProQuest | PTE | BI | Folyóirat névmutató |
| UNITAS | | Egyházi Könyvtárak Egyesülése | FREE | BI | Katalógus |
| UpToDate | | Wolters Kluwer | PTE | FA | Orvostudomány |
| Web of Science | | Clarivate Analytics | PTE | RE | Multidiszciplináris |
| Wiley Online Library | | Wiley | PTE | FT | Multidiszciplináris |
| World Biographical Information System (WBIS) | | Walter De Gruyter | PTE | FA | Általános, Életrajz |
| World Wide Science | | WorldWideScience | FREE | | Általános, Természettudomány |
| Zenetudományi Intézet Hangarchívum | | BTK Zenetudományi Intézet | FREE | FT | Zeneművészet, Néprajz |
| Zenodo | | - | FREE | FT | Általános |