https://adt.arcanum.com/hu/


  Otthoni elérés - csak PTE polgárok (oktatók, hallgatók, dolgozók) részére:


I. Neptun (EHA) azonosító és jelszó megadásával lehetséges.

Ennek lépései:

1. Nyissuk meg ezt az oldalt: https://adtplus.arcanum.hu/hu/accounts/shibsession/?next=/hu/ 

(VAGY az oldalon kattintsunk a "Bejelentkezés"-re, utána pedig a "Bejelentkezés eduID fiókkal"-ra, és ugorjunk a 3. lépésre.)

2. Válasszuk ki az intézményünket.

3. A PTE központi azonosítási oldalon adjuk meg a Neptun (EHA) kódunkat és a hozzá tartozó jelszót.

4. Fogadjuk el az adatszolgáltatást.


VAGY 


II. Proxy-n keresztül: https://lib.pte.hu/hu/service/tavoli_eleres-188


A Tudásközpont épületében is csak a fenti módokon érhető el az adatbázis.


Az ADT egy folyamatosan bővülő, teljes szövegű digitális periodika- és könyvadatbázis. Több száz szakfolyóirat, közlöny, akadémiai közlemény, évkönyv, heti- és napilap, lexikon és kézikönyv található meg teljes szöveggel az adatbázisban. Célja a legfontosabb magyar szakmai folyóiratok és más fontos hazai periodikumok kereshető formában történő közzététele, a lehető legteljesebb formában.

Az adatbázis a 19–20. századi hungarikumok egyik legnagyobb online gyűjteménye, a magyar művelődés-, társadalom- és gazdaságtörténet kiemelten fontos forrása. A gyűjtemény anyaga nagyrészt 20. századi kiadványokból áll össze, de bőségesen találni 19. századi és ritkábban 21. századi szövegeket is.

A több millió oldalas szövegállomány kétrétegű (karakterfelismert) PDF-fájlokban érhető el. Ennek köszönhetően a felhasználó minden esetben az eredeti dokumentum hiteles oldalképét látja, miközben az oldal teljes szövegű keresést biztosít a teljes dokumentumállományban. Keresésnél szűkíthetünk cím, szerző, megjelenés éve, korszak, témakör vagy folyóirat alapján. A keresőfelület lehetőséget biztosít a kifejezések csonkolására és logikai operátorok használatára. A találatok közül egyszerre 50 oldal tölthető le.


Hozzáférés módja: PTE előfizetésű adatbázis
Forrástípus: Teljes szövegű
Szolgáltató: Arcanum Adatbázis Kiadó Kft.
Tudományterületek és tudományágak:
Bölcsészettudomány