Könyvajánló

Kiadó:
I.P.C. Kv.
ISBN:
978-963-635-367-4
Kiadás éve:
2010
Mű a katalógusban:

A Botticelli-titok

Mostanság egyik kedvenc íróm Marina Fiorato. Olyan könnyed részletességgel írja le az olasz tájakat, hogy az olvasó maga előtt látja az olasz vidéket, az embereket, érzi az illatokat.

Jól esik néha kiszakadni a megszokott világunkból és időben, térben, más korban „utazni”. Könnyed, szórakoztató történelmi regény. Végigkalauzol egész Itálián az 1400-as évek második felében.

 

 

Olasz városállamok, reneszánsz kor, és mindezt belengi a művészettel teli légkör. Közben megismerhetjük a csodálatos olasz építészeti remekműveket.

Az írónő egy elméletre alapozza művét, mely szerint Botticelli „Primavera” nevű festményének alakjai itáliai városokat képviselnek, és a kompozícióban rejtetten megjelenik az egyesített Itália képe.

A főhősnő egy kurtizán, aki modellt áll a festőnek, és róla mintázzák a festmény központi alakját. Fizetség híján ellopja a festmény vázlatát, és ezzel gyanúba keveri önmagát. Vajon mit tudhat a kép rejtett üzenetéről? Csak úgy menekülhet meg, ha megoldja a rejtélyt. Mindebben társául egy szerzetes lesz, akivel együtt szöknek városról városra. Fantasztikus regény, magával ragadó, csak ajánlani tudom mindenkinek kikapcsolódásul.

 

Turcsics Annamária
könyvtáros
(PTE EK TK Tóth József Bölcsészettudományi
és Természettudományi Szakkönyvtár)
ajánlásával