Könyvajánló

Kiadó:
Alexandra Kiadó
ISBN:
978 963 297 322 7
Kiadás éve:
2010
Mű a katalógusban:

Hoppla meséi – kirándulás Pécs városába

Hoppla, a nyuszi és két barátja: Cini, a kisegér és Mogyoró, a mókus egy kora őszi napon elindult Orfűre a békák lakodalmára, de csak Pécs határáig jutottak, mert a nyuszi kék autója berregni, kattogni kezdett, egyre feketébb füstöt pöfékelt, és hamarosan leállt.

A három barát kiszállt, megtolták, hátha beindul, de az bizony nem indult be. Szerencsére süni, aki éppen arra járt, tudta, ki segíthet. A cica autószerelő. Hamarosan megérkezett a cica. Benézett a motorházba, bemászott az autó alá, körbejárta, szemügyre vette, és azt mondta: „Megszerelem. Három nap múlva készen lesz!” „És velünk most mi lesz? Hol lakunk majd három napig?” – szomorkodott a nyuszi. „Gyertek hozzám, nálam elfértek. Megmutatom nektek a várost!” – válaszolt a süni, aki Pécs egyik régi házának padlásán élt, ahonnan jól látszott a város sok színes, vidám háztetője.

És másnap Hoppla, Cini és Mogyoró pécsi barátaik kalauzolásával megkezdte az ismerkedést Pécs városával. Erről a háromnapos városnézésről szól Bartos Erika tüneményes könyve, amelyet Nagy Bandó András – aki egyébként a békalakodalom színhelyén, Orfűn lakik – a következő szavakkal ajánlja a könyvet az olvasók figyelmébe:

„Ha nem is elvarázsolt, de varázslatos városba hívogatja a gyermekeket Bartos Erika. Aki nem hiszi, járjon utána, azaz fogja ezt a könyvet, és utána járjon egyet Pécs városában! Nem fogja megbánni. Mert ez a könyv többet ad, mint egy pécsi fotóalbum, gyönyörködtetőbb, mint egy várostérkép, mesésebb és kedvesebb, mint egy turistakézikönyv. Hoppla nyuszit, Mogyorót, a mókust és Cinit, az egeret pécsi lakosok: a süni, a borz és a kutyus vezeti végig a városon. Azon már csodálkozni sem kell, hogy mesés utazásukat szűkebb hazámban, Orfűn fejezik be. Minden Pécsre látogató így tesz, mert a dzsámitól minden út a kemencés udvarhoz vezet.

Kedves Olvasó! A kisvonat előállt, tessék beszállni, indulunk!”

Gyertek, gyerekek! Járjuk be velük együtt mi is Pécs városát!