Könyvajánló

Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó
ISBN:
978-963-89419-6-1
Kiadás éve:
2013
Mű a katalógusban:

Mesepszichológia

Iskolába menet, egy kis fiók-könyvtár mellett vitt mindig az utam, kézenfekvő volt hát, hogy amint olvasni tudó lettem, be-betértem. És a könyvek elválaszthatatlan, jó barátaim lettek. Nehéz egy könyvet kiválasztanom a rengeteg közül, többek között, mert jellegénél fogva sok funkciót betölthet. Ami mellett végül hosszas gondolkodást követően döntöttem, egy alapvetően tudományos igényű szakkönyv. De véleményem szerint több annál, egyfajta „varázs-iránytű” is, ami a mai felgyorsult világban hasznos társul szegődhet mellénk, fontos gondolatokra, összefüggésekre világítva rá. Kiforrott, „kerek” könyv, remek, könnyen olvasható stílusban.Kisné Vörös Krisztina gazdasági vezető, PTE Egyetemi Könyvtár Számomra még élvezetesebbé tette a sok idézet, példa. Egy jól követhető, tiszta logika mentén fűzi sorra, kapcsolja össze egy kerek egésszé a részeket.

A mese szó „gyerekes” témát sugall, ami részben igaz is, de bárki hasznosnak fogja érezni az elolvasására fordított energiát, aki egy kis erőt merítene a hétköznapi küzdelmekhez. Ezek a küzdelmek persze már nem sárkányok, boszorkányok ellen zajlanak, táltos lovak, és mindenféle varázslatos eszközök segítségével. Nagyszerűen mutatja meg a mesék ősi bölcsességeket hordozó rétegét, s hogy miért olyan fontosak, miért van abszolút létjogosultságuk, miképpen van segítségünkre életünk során, s hogy a mese nem csak egy régi időkből fennmaradt ódivatú szokás. Jó szívvel csak ajánlani tudom, és egyáltalán nem csak kisgyermekes szülőknek!

 

A könyvajánló a PTE Egyetemi Könyvtára által a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban 2013. november 11-én hétfőn, 15 órakor megnyílt "MindenKép(p)en Olvasunk!" című olvasást népszerűsítő fotókiállításra készült!