Könyvajánló

Kiadó:
Nyomdacoop Kft. / Budapest Music Center
ISBN:
963-85584-7-4
Kiadás éve:
1996
Mű a katalógusban:

Ugyanazt a tengert / Mirrorworld

Rám talált egy könyv a zenén keresztül, hogy aztán a benne lévő versek hol meghatottságot, hol magamra ismerő gondolatokat ébresszenek bennem. Ezek a váratlanul hozzánk kívánkozó könyvek okozzák sokszor a legnagyobb örömet, különösen, ha a ma oly ritkán olvasott líráról van szó. Másik érdeme, hogy további versek olvasására ösztönöz. Először a zene ért el hozzám, ami ugyanannak a művésznek a lelkéből fakadt, mint a könyvbeli sorok.Antal Alice tanítónő, PTE I. Sz. Gyakorló Általános Iskola A ZENÉSZ verse, mint a jó vers mindig, most is választ adott, s örömet okozott az olvasása, közel hozva íróját az olvasóhoz. Emlékeztetett rég nem olvasott sorokra, érzésekre. Öröm volt kézbe venni.

E VERSEK ÍRÓJÁNAK hegedűjátéka, az általa közvetített különleges zenei világ, a keleti zene, a magyar népzene és a kortárs európai jazz ötvözetének hangzásvilága, s a belőle áradó természetesség békességgel tölt el, valahányszor hallom.

Ezekkel a gondolatokkal ajánlom a kötetet és a CD-t minden vers- és zeneszerető olvasónak. Álljon itt néhány sor egy tőlem sokkal szakavatottabb ajánlótól:

Antal Alice tanítónő, PTE I. Sz. Gyakorló Általános Iskola„A Mirrorworld zenéjét nehéz lenne bármelyik kategóriába besorolni, mindenesetre a hasonló projekteket World-Jazzként jegyzik a nemzetközi zenei életben. Mégis, ez a muzsika erősen gyökerezik a magyar hagyományokban, hol gondolati, néha szemlélődő, máskor tüzes és táncos. Ugyanakkor hangzásvilágában előremutató, jellegzetesen európai zene.” – Sarah Gancher, író, zenész.

A könyvajánló a PTE Egyetemi Könyvtára által a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban 2013. november 11-én hétfőn, 15 órakor megnyílt "MindenKép(p)en Olvasunk!" című olvasást népszerűsítő fotókiállításra készült!