Tartozások fizetése online


Pénz- vagy könyvtartozás kiegyenlítése

A „Corvina katalógus” (WebPac) felületén keresztül, az olvasói adatok menüpontban tudja megtekinteni könyv- és pénztartozásait, valamint kezdeményezni az online fizetést. A tranzakcióhoz a bankkártya adataira lesz szüksége. Az online fizetést az Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ Könyvtára olvasói nem tudják igénybe venni.
A könyv késedelmi díját, abban az esetben lehet online befizetni, amennyiben a könyvet már visszahozta könyvtárunkba.


A fizetés menete

• Belépés a katalógusba: Corvina 

• Adja meg az olvasói adatait! (olvasójegy száma, jelszó)

• Tartozásainak kiegyenlítésére a „Pénzügyek” fül „Tartozások” rovat alatt van lehetőség, illetve a „Könyvtáraim” fül alatt, a kölcsönzött könyvek felsorolása után az adott könyvtári egységben keletkezett pénztartozás is fel van sorolva. Innen is indíthat fizetést.

• A fizetni kívánt összeg előtt található négyzetet pipálja ki!

• A „Bankkártyás fizetés” gomb megnyomása után egy felugró ablak jelenik meg, ami egy figyelmeztetést tartalmaz. Ennek elfogadása után kerül az OTP felületére.

• Adja meg a szükséges adatokat!

• Válassza a Fizetés gombot.

Kérjük, türelmesen várja meg, míg a tranzakció lebonyolítása után a rendszer automatikusan visszajuttatja Önt a könyvtári katalógus felületére! Amennyiben ezt nem várja meg, előfordulhat, hogy a bankszámlájáról a levonás megtörténik, a könyvtári rendszerben viszont nem törlődnek a tartozásai!

 

Neptun-Corvina

Amennyiben a hallgatónak az egyetemi könyvtárban pénz-, vagy könyvtartozása van, 2021. november 10-től a könyvtár a Neptun hallgatói felületén letiltást helyez el, mely korlátozza a vizsgára való jelentkezést és a következő félév eleji bejelentkezést, beiratkozást. Erről az információról a Neptun felületen felugró ablak is figyelmeztet.

A tartozás rendezésére személyesen, a könyvtárban (abban a könyvtári egységben, melyben a tartozás keletkezett) vagy online van lehetőség.
Az Olvasói fiókban naprakész információk találhatóak a kikölcsönzött dokumentumokkal kapcsolatban. A kölcsönzött könyvek lejárati dátuma is itt ellenőrizhető.

Olvasói fiók használatához ez a videó nyújthat segítséget.


Milyen esetben blokkol a Neptun?

Ha 20 napja lejárt könyvtári könyvkölcsönzés van
  vagy
Ha 2000 Ft feletti pénztartozás van
  vagy
Ha a pénztartozás nem haladja meg a 2000 Ft-ot, de 60 nap eltelt a tartozás keletkezése óta


További információk

Telefonon nyitvatartási időben a 72/ 501 650 / 28049 melléken, vagy az info@lib.pte.hu e-mail-címre küldött levélben. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!