Adatbázisok és elérésük otthonról

» Tovább az adatbázisok listájához «


Proxy beállítás a PTE Egyetemi Könyvtár
és Tudásközpont adatbázisaihoz

 

A könyvtár minden egyetemi polgár részére úgynevezett proxy szolgáltatást biztosít. Ennek segítségével lehetőség van akár otthonról is elérni az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont által előfizetett adatbázisok tartalmait. Ez kétféle módon, csak könyvtári, illetve központi proxy szolgáltatás keretén belül valósulhat meg:


1. Noha az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont által előfizetett adatbázisok tartalmait 2014 előtt, 2013. december 31-ig még EHA-kód azonosítású proxy-szolgáltatás keretein belül lehetett elérni, 2014-től az azonosítás már kizárólag olvasójeggyel történik, ezért igénybevételéhez feltétlenül szükséges az érvényes olvasójegy megléte az egyetemi könyvtári hálózat valamely könyvtárában. Amennyiben ez adott, úgy beiratkozott olvasóink a lenti videós útmutató segítségével beállíthatják, hogy a könyvtári proxy-n keresztül elérjék a tartalmakat.

A videók megtekinthetőek magyar vagy angol felirattal is. Javasoljuk, hogy a szöveg
olvashatósága miatt teljes képernyőn nézze és 720HD-ra állítsa  a videó felbontását.

Mozilla Firefox                Internet Explorer                Chrome Google

 

2. A központi proxy szolgáltatást a PTE Informatikai Igazgatósága biztosítja VPN kapcsolaton keresztül. Itt az azonosítás EHA- vagy Neptun-kóddal történik, a hozzáférés az IIG-től igényelhető. Használati útmutatójuk feltöltés alatt áll. Ennek a kapcsolatnak a használatát csak azoknak ajánljuk, akik nem rendelkeznek érvényes könyvtári olvasójeggyel

 


Utolsó módosítás: 2017. február 23.