Könyvajánlók

Kiadó:
ISBN:
978 963 676 493 7
Kiadás éve:
2010

Fedőneve: „szocializmus” – művészek, ügynökök, titkosszolgák

Közös múltunk 1989 óta hiába várt feldolgozásának egyik neuralgikus pontja az ügynökkérdés, amely a tisztánlátás helyett a szálak összekuszálását szolgálja – ezzel pedig nemcsak a posztszocialista magyar társadalom látlelete, hanem a fel-fellángoló viták központi témája is, az éppen „horogra akadó halak” nagyságától és előbukkanásuk okától függően.
tovább >>>

Kiadó:
ISBN:
978 963 297 322 7
Kiadás éve:
2010

Hoppla meséi – kirándulás Pécs városába

Hoppla, a nyuszi és két barátja: Cini, a kisegér és Mogyoró, a mókus egy kora őszi napon elindult Orfűre a békák lakodalmára, de csak Pécs határáig jutottak, mert a nyuszi kék autója berregni, kattogni kezdett, egyre feketébb füstöt pöfékelt, és hamarosan leállt.
tovább >>>

Kiadó:
ISBN:
978 963 297 320 3
Kiadás éve:
2010

A boksz története

Az ökölvívás valószínűleg egyidős az emberiséggel. A boksz első tárgyi emléke egy Kr. e. 4. évezred végéről származó mezopotámiai dombormű. Azóta szinte nem volt olyan időszak, melynek során fiatal férfiak (és néha nők) ne emelték volna egymásra kesztyűs vagy csupasz öklüket.
tovább >>>

Kiadó:
ISBN:
963 073 374 9
Kiadás éve:
1986

Utazás a Fudaraku-paradicsomba

Kiszáradt, fehér folyómeder. A sivár magányosság jelképe. Inoue Jaszusi elbeszélései közös problémája: az emberi magány. Miszugi Dzsószuke, Miike Suntaró és Konkóbó szent atya életük válságos pillanatában mind magukra maradnak, s szembe kell nézniük a múlttal. Életük nagyon is különbözőképpen folyik. Miszugi Dzsószuke két nő között vergődik, s végül elhagyja a felesége, és meghal a szerelme; Miike Suntaró csak a tudománynak él, családjával ridegen bánik, barátai elmaradnak mellőle, csak soha el nem készülő könyvéhez lehet hűséges: Konkóbó szent atya egy lélekvesztőben a tengerre száll, hogy elérje a Fudaraku-paradicsomot, amelyben maga sem nagyon hisz, s amíg felkészül élete utolsó útjára, sorra elvonul előtte a korábban tengerre szállt szent emberek alakja, akik hivőn vagy hitetlenül a végtelen hullámokra bízták magukat. Ki-ki másként néz szembe önmagával.
tovább >>>

Kiadó:
ISBN:
978-963-9893-27-6
Kiadás éve:
2010

Allah bölcsessége – Bevezetés az iszlám középkori nevelés- és művelődéstörténetébe

Az iszlám napjaink egyik legnagyobb, és hívei számát tekintve napról-napra növekvő világvallása. Kialakulásának, terjedésének, sok-sok évszázados fennmaradásának, fejlődésének egyik sarkpontja a tudás, a tanulás, a tanult emberek megbecsülése.
tovább >>>

Kiadó:
ISBN:
978 963 297 304 3
Kiadás éve:
2010

A mennyek küszöbéig

Az 1994-ig Kínában élő, ma 51 éves írónő könyve Nyugat-Európában a legnagyobb példányszámban eladott önéletírások közé tartozik.
tovább >>>

Kiadó:
ISBN:
978-963-07-8923-3
Kiadás éve:
2010

Nyugállományban – számvetés

Hála istennek, Helmut Schmidt agya nincs nyugállományban. 90 éves fejjel számvetést írt önnön politikai pályájáról, Németországról, a világról, gazdaságról, erkölcsről, hitről, lelkiismeretről; reflexiókat a történelemről, amelynek dolgaiból elvileg okulnunk kellene. Tapasztalatait és megfigyeléseit gyűjtötte egybe abból a korból, amikor „mezei képviselő”, aztán miniszter, majd kancellár (1974-82) volt; de abból is, amikor – politikai pályája befejeztével – több tucat német iparvállalat és pénzügyi intézmény irányításában vett részt vagy épp a német értelmiség legjobb hetilapjának, a Die Zeit-nek a kiadója, sőt publicistája (is) volt.
tovább >>>

Kiadó:
ISBN:
978 963 248 126 5
Kiadás éve:
2010

Különben jól vagyok – Popper Péter emlékére

Az egész testén páncélt viselő Tökös páncélgör az állatok egyik fajába, osztályába és nemébe sem tartozik, sehol sem azonosítható, épp ezért kiválóan használható hírszerzési célokra, emellett igen gyors mozgású és bátor – kivéve az évente 11 hónapig tartó üzekedése idején.
tovább >>>

Kiadó:
ISBN:
978 963 297 393 7
Kiadás éve:
2010

Az őszinteség jutalma – egy volt maffiózó megrázó vallomása

Megdöbbentő, megrázó, felkavaró. Felháborító, felvilágosító. Sokkoló, arcpirító, szégyenletes. Bravúros, nagyszerű, zseniális! A recenzens nehezen találja a szavakat, és a levegőt is. A jelzőket még hosszan lehetne sorolni. De mindegyik túlontúl gyönge és jelentéktelen lenne ehhez a könyvhöz képest, amely alatt valóban beszakad az asztal. És más is.
tovább >>>

Kiadó:
ISBN:
978 963 203 224-5
Kiadás éve:
2010

A repülő macska – tizennégy kiadatlan novella

Hogyne volna sikere Kurt Vonnegut A repülő macska című novelláskötetének, amikor három évvel a halála, és két évvel a halálát követően kiadott posztumusz novellagyűjteménye (Armageddon in Retrospect – Ördögcsapda) után itt vannak ezek a szenzációs novellák, amelyek eredetiségével szemben semmi kétség sem merült fel. És ez a tizennégy novella még nem is a teljes anyag.
tovább >>>

Kiadó:
ISBN:
978 963 297 391 3
Kiadás éve:
2010

Záróra – Harminc őszinte beszélgetés

Sajtó kategóriában Veiszer Alinda lett a tavalyi év Prima Primissima Díjasa. Az ifjú televíziós szerkesztő-riporter népszerűségét kitartó munkával alapozta meg. Könyve, amely harminc interjút tartalmaz, a Záróra című műsorából válogat, és nem véletlenül siker. Alinda ugyanis saját, ráismerhető stílust honosított meg a magyar televíziózásban: felkészültség, kíváncsiság, kíméletlen érdeklődés, spontaneitás, figyelem jellemzi, és ezen tulajdonságok alapján szólnak az interjúk „Veiszer Alindául”
tovább >>>

Kiadó:
ISBN:
Kiadás éve:
2007

Bro útja

Vlagyimir Szorokint (1955) oroszországi bírálói a mai orosz irodalom „legradikálisabb extremistájának” tartják, amire megvan minden alapjuk. Szorokin igazi botrányhős – a Kékháj című regénye kapcsán 2002-ben például pornográfia terjesztésével vádolták meg a bíróságon; majdnem mindegyik regénye hazájában ellentétes indulatok és vélemények tömkelegét hívta elő, melyeket a média még inkább gerjesztett. Ugyanakkor külföldön egyike a legismertebb és legtöbbet fordított mai orosz íróknak. Szorokin túlzásai ellenére tehetséges író: zseniális történetmesélő, sajátos nyelvet alkotott, remekül parodizálja a különféle stílusokat, s elsőként alkalmazta termékenyen a nyugati tömegirodalom kliséit az orosz irodalomban. Műveiben jól megfér egymással a szürrealista jellegű, látomásos szüzsé és az akciófilmek brutalitása, a groteszk, szadista „terror-ábécé” és az ideologikus nyelv regresszív mechanizmusának feltárása.
tovább >>>